Horor iz mog sela

-”Nije drzala jezik za zubima, i treba joj”…
-”Sto je trazila, to je i dobila”…
-”Sama je sebi birala”…
-”Hoce se ona ku*vati”…

I tako dalje. Ovo je samo mali dio onog sto sam uspjela da vidim na pojedinim portalima, vezano za ubojstvo djevojke u Bihacu.
Od juce gutam i najradije bih da vristim, zar smo na to spali? Da se opravdava UBOJSTVO????
XY podrske neke dajete za zemlje tamo negdje daleko, kao stalo vam, a evo pred nosom vam se desilo da muz zenu udavi, i vi pojedini se usudite to pokusati opravdati?!
Kao drustvo smo dotakli podrum od dna, eto koliko smo pali.
Mrzim na fb-u pisati jer ne znam s kakvim umovima cu imat posla, a imala sam situaciju gdje je meni neko uputio prijetnje silovanjem jer sam toboze solidarisala se sa zrtvom silovanja, pruzila podrsku i izjasnila se da je sve do nas, da to nece stati dok sami ne krenemo mijenjati to, da bi meni taj neki pacenik koji ne moze zenski rod smisliti nesto takvo rekao, prije neke 3 godine. Jer mi zene eto same sebi trazimo problem jer necemo da sutimo.
Imala sam i uslikanu prepisku, pazite JAVNO na Dnevnom avazu je to bilo. Meni je lik prijetio silovanjem jer branim zrtvu. Bajo moj, mene su roditelji slomili, meni niko vise nista ne moze i ja se takvih ne bojim.

Nisu zene vase vlasnistvo, nisu vasa privatna imovina pa da radite kako vam je volja, nije njihovo da sute i trpe.
Ucite kcerke da se imaju gdje vratiti, ucite ih da imaju glas i da treba isti da se cuje, a ne da sute jer ”sta ce selo reci”. Evo sta selo radi. Suti kad se takve stvari desavaju, tracaju zrtvu, nece joj pomoci i kad znaju jer ” nije njihova briga”.
Ucite kcerke da budu svoje, da imaju svoje JA, nisu one nicije vlasnistvo niti ce ikad biti, ne trebaju da trpe bilo kakav oblik nasilja, bio to fizicki ili psihicki. 21 stoljece a mi umjesto da razmisljamo o nekim novim problemima i kako da iste rijesimo, vracamo se u kameno doba.
I nije prvi ni zadnji ovakav slucaj, desavalo se , i desavat ce se dok god se narod ne trgne.
Meni krv kljuca, jer eto djubre su nasli, objesio se. Easy way out. Kukavica.
Svi nesto sad solidarisu, a svi jebeno sute dok se horor desava. Niko od komsija nema sta reci, kazu ” bili su divni, on pogotovo”. Ostalo dijete od 14 godina bez majke.
Niko nije reagirao ni kad je meni momak u sred centra samar odvalio kad sam imala 16 godina. ”I treba joj”. Nabijem vas na civiluk.

Ja imam srece nepojmljive, sto sam nasla ovog harambasu, koji je juce citajuci vijesti ustao i zagrlio me samo. Kaze ” nisu ove ruke tu da bi vas davile, vec da vas stite, ko ce ako necemo mi?”.
Ne znam, ne mogu sebi pojmiti da se to desava u 21 vijeku. Da jebeno nikad to nece biti rijeseno dokle god postoje umovi koji misle da je zena njihovo vlasnistvo.

Sylvanaas
Dramatic introvert that has the urge to fake death if no food is given to her :D

Komentariši