It's a….

Danas jedva doceka onaj paket. Al docekah. Testiranje odmah obavljeno, ja zadovoljna harambasa miran. Kaze dobar alat.
Ali danas u 3 poziv od ginekologa. Noge mi se presjekle. Kontam se sta je sad problem, zadnji put kad su zvali bila je stitna u pitanju, pa su mi tablete turili za istu da se iskontrolise.
Zove da javi da su dosli rezultati NIPT-a. I meni su se tu noge totalno otkacile, mislim se u sebi de samo reci da je sve oke, da nema sanse ni za jedan od ona 3 sindroma. I kaze nesto u smislu ” gospodjo, sve je savrseno uredu, nalaz je super”. Nista bolje mi nije mogla reci. Bilo me strah da ce nesto biti mimo reda ali eto sve je hvala jednorogu uredu.
”Da li hocete i da vam kazem sta nosite, imamo i rezultate toga”. E tu me drzala skoro minut u neizvjesnosti. Ovaj se uzhodao oko mene i samo ponavlja Luna Luna Luna, i zena samo rece ”Herzlichen Glückwunsch, es ist ein Junge!”.
Noge mu se oduzele , a pogled kao u djeteta prema meni.
Nece biti ni Luna ni Ella, bice Liam ili Alex <3

Ugl eto nosim malog zajebanta i sarmera, ako bude na mater bice i palikuca ( ne salim se, skoro sam kucu spalila nam kao dijete, i sve je bio kriv Tom i Jerry ).
ITS A BOY

Its A Boy Images - Free Download on Freepik
Sylvanaas
Dramatic introvert that has the urge to fake death if no food is given to her :D

15 komentara

  1. Opklada je u drustvu bila djecak : cura 2:9 , mogla si sta i dobit da si eto pogadjala ahhaha
   Vidis i mater mi je bila rekla da je musko zbog cokolade, ona cokoladu nije jela nikako kad je brata nosila, kaze radije bi kokosije gofno nego to xD

 1. Čestitam.
  Ja imam najljepse ime na svijetu, ime ne moze biti ljepse od moga, i moj ti je prijedlog da mu das moje ime !

  Jos nesto da kazem za imena… zanimljivo je kako narod na Balkanu svih vjera i nacija nekako bjezi od imena nasih tradicionalnih. Zasto ne nositi s ponosom ime nekog svog predaka i pokazati se da si covjek bez obzira na to kakvo ime imas ? Zar covjek ne moze biti najbolji, najljepsi, najpametniji, i da ima sve lijepe osobine koje krase ljudsko stvorenje a da pri tome zadrzi ime koje je je nekako uobicajeno u regionu u kojem zivi ? Meni su npr lijepa imena evo recimo Hrvatska: Mate, Ivo, Ante i sl. Ili nasa muslimanska: Hašim, Mustafa, Ahmed itd. I meni su ova naša imena nekada bila cudna pa sam se i podsmijevao kao djete, ali ovako zreliji insan konta zar nije lijepo npr kad covjek nosi i neko obiljezje svoje kulture, svog naroda i svojih predaka i jednovremeno jos pokazuje svoje lijepe ljudske osobine. Covjeka prije svega cini njegova ljuskost, imena su 1 % covjeka.

  1. Daleko od toga da su nasa imena van opticaja. Ali razlog zasto ja ”bjezim” od istih je sto sam ja u mijesanom braku. I dogovor je jednostavno takav da ime nece doci ni sa jedne ni sa druge strane, bilo to hrvatsko, bosansko ili srpsko ime. Ruku na srce meni su lijepa imena Natasa, Katarina, Dorian, Danijel, Arijan, Sara, ali isto tako moram da gledam i na to gdje zivimo sad, jer mi realno ne planiramo se vracati na prostore balkana. Dijete ce mi odrastati u Njemackoj, mozda u nekoj drugoj drzavi, i gledamo da je ime jednostavno za izgovor tu gdje ce da raste. Meni ovdje je i prezime drugo jer kvacice i suskava slova diktiraju drugaciji izgovor, da smo odustali od ispravljanja ljudi jer barem 20 puta na dan moram ispraviti pogresan izgovor.
   I da to ”muslimanska” imena bode u oci, imena se klasificiraju po regiji iz koje poticu, nikako po religiji 😀 Ali nebitno sad to. Realno gledano, svako ime je lijepo dokle god ima lijepo znacenje, porijeklo istog je manje vise nebitno 😀
   Dovodis me u situaciju da citav post posvetim ovome 😀

   1. hehe, draga moja jaran'ce 😀 Napisi post, da malo cavrljamo, super je to 😀 Upravu si ova imena da nisu muslimanska tako iskljucivo, nego eto neka nasa tradicija je da ih zovemo muslimanska, a tradicija iako nije obavezna, ipak je treba postovati … Meni je vise zanimljiva ova prica kad kazes da neces nazad na Balkan. Zasto ? Pricaj nam o tome zasto ces negdje a neces ovdje ? Sta je tamo bolje ? Sta ovdje te odbija i tako to 🙂 Nemoj samo pliz ono ko raja kolokvijalno reci nesto tipa: nema ovdje hajra ili tako nesto 🙂

Komentariši